Τηλέφωνο 210 8050131 / 6972538447
Δευ - Παρ: 5:30PM - 9:00PM Σαβ - Κυρ: Κλειστό
Email info@kardiologosmarousi.gr

Σπινθηρογράφημα μυοκαρδίου

Το σπινθηρογράφημα του μυοκαρδίου είναι μια απεικονιστική τεχνική με την οποία ελέγχεται η αιμάτωση του μυοκαρδίου. Το σπινθηρογράφημα ανήκει στις λεγόμενες μη επεμβατικές διαγνωστικές τεχνικές. Τις περισσότερες φορές πραγματοποιείται σε συνδυασμό με δοκιμασία κοπώσεως. Η δοκιμασία κοπώσεως γίνεται συνήθως σε κυλιόμενο τάπητα. Σε ασθενείς που για οποιοδήποτε λόγο δεν μπορούν να υποβληθούν σε σωματική άσκηση, η κόπωση γίνεται με φαρμακολογικούς παράγοντες όπως η διπυριδαμόλη, η αδενοσίνη και η δοβουταμίνη. Κατά τη διάρκεια της εξέτασης, μια μικρή ποσότητα ραδιενεργού ουσίας χορηγείται ενδοφλεβίως. Με το σπινθηρογράφημα μυοκαρδίου μπορεί να απεικονισθεί η εντόπιση και το μέγεθος των ελλειμμάτων αιματώσεως και έτσι να εκτιμηθεί η έκταση και η σοβαρότητα της στεφανιαίας νόσου.

Εκτός από τη διάγνωση, μπορεί να εκτιμηθεί η αποτελεσματικότητα της αντιστηθαγχικής αγωγής και η ύπαρξη βιώσιμου μυοκαρδίου σε ασθενείς με δυσλειτουργούσα καρδιά.

Υπάρχει δυνατότητα του ιατρείου μας για παραπομπή και διενέργεια σπινθηρογραφήματος του μυοκαρδίου στον ιδιωτικό τομέα μέσω ΕΟΠΥΥ.